Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/macgroep.nl/fitnessandbodybuilding.nl/wp-includes/functions.php on line 7241

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /var/www/vhosts/macgroep.nl/fitnessandbodybuilding.nl/wp-includes/functions.php on line 2187
De juiste voeding bij het sporten - Fitness and bodybuilding

Als je aan fitness doet is je voeding net zo belangrijk als je training in de sportschool. Voor elk doel dat je hebt als je aan fitness doet, is het nodig om je voeding erop aan te passen. Je voeding is afhankelijk van het doel dat je hebt, dus als je meer massa wil aankomen, moet je anders eten dan wanneer je bijvoorbeeld droger wil worden. Veel mensen weten niet wat voor voedsel je het beste kan eten en hoe je moet eten. De voedingstoffen waar alles om draait zijn eiwitten, koolhydraten en vetten. Hier vertel ik je voor elke voedingsstof waarom je het moet eten, wanneer je het moet eten, in welke etenswaren je deze voedingsstoffen kan vinden en welke hoeveel je per dag nodig hebt voor jouw doel.

Eten voor massa
Is je doel om meer massa op te bouwen, dan moet je meer calorieen binnen krijgen dan je verbruikt. Je lichaam heeft deze calorieen nodig om extra spiermassa op te bouwen. Het beste is om, om de 2 uur een kleinere maaltijd te eten in plaats van 3 grote maaltijden per dag.

gezonde voeding
Per dag heb je de volgende hoeveelheden voedingsstoffen nodig:
44 calorieen per kilo lichaamsgewicht per dag
minimaal 3,3 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht
minimaal 4,4 gram koolhydraten per kilo lichaamsgewicht
minstens 1 gram gezonde vetten per kilo lichaamsgewicht
Eten om vet kwijt te raken
Als het je doel is om vet kwijt te raken, of droger te worden, dan moet je minder calorieen tot je nemen dan je verbruikt. Het is de bedoeling dat je lichaam je vet voorraden gaat aanspreken om als voedingsstof te gebruiken. Het is heel belangrijk om je voeding op je doel af te stemmen, helemaal als het je doel is om vet kwijt te raken.
Per dag heb je de volgende hoeveelheden voedingsstoffen nodig:
28 calorieen per kilo lichaamsgewicht per dag
minimaal 2,2 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht
tussen de 1,1 en 2,2 gram koolhydraten per kilo lichaamsgewicht
1 gram gezonde vetten per kilo lichaamsgewicht
Eten om je lichaamsgewicht op peil te houden
Is het je doel om het zelfde lichaamsgewicht te behouden en je vooral te richten op je kracht of je uithoudingsvermogen? Ook dan is het belangrijk om je voeding hier op aan te passen. Vergelijk het met een benzinemotor, die loopt ook alleen soepel als je er benzine in doet. Als je er diesel in doet loopt ie vast en zo is het ook met je lichaam. Het is van belang dat je er de juiste voeding in ‘gooit’.
Per dag heb je de volgende hoeveelheden voedingsstoffen nodig:
40 calorieen per kilo lichaamsgewicht per dag
tussen 2,2 en 3,3 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht
maximaal 3,3 gram koolhydraten per kilo lichaamsgewicht
ongeveer 1 gram gezonde vetten per kilo lichaamsgewicht

Bekijk ook onze youtube en google plus pagina