Deprecated: strpos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /var/www/vhosts/macgroep.nl/fitnessandbodybuilding.nl/wp-includes/functions.php on line 7241

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /var/www/vhosts/macgroep.nl/fitnessandbodybuilding.nl/wp-includes/functions.php on line 2187
Kies de juiste sportschool! - Fitness and bodybuilding

Sportscholen komen overal te voorschijn en ze zijn allemaal anders. Maar welke sportschool past het beste bij jou als je wil beginnen met fitness?
Er komen dus steeds meer sportscholen, Fitnessandbodybuilding legt je nu kort uit welke soorten er zijn, welke kosten eraan zijn verbonden en waarop je je keuze moet baseren, zodat het makkelijker voor je is om een keuze te maken.

Soorten
De 2 meest voorkomen soorten sportscholen zijn de volgende:
Je hebt de luxe health sportschool, deze sportschool is groot, heeft veel apparaten, heeft een spa, dus een sauna, bubbelbad, een zonnebank en soms zelfs een zwembad. Hier krijg je begeleiding en zijn er altijd fitness instructeuren aanwezig. Ook zijn er groepslessen te volgen. Bij deze soort sportschool zijn al deze faciliteiten inclusief.

Dan is er een sportschool die de laatste jaren zijn opmars heeft gemaakt. Dit zijn sportscholen die alleen een plaats bieden om te trainen. De faciliteiten zijn minimaal, wat inhoud dat er een kleedkamer is, een douche en kluisjes. Met de trainings faciliteiten is overigens niks mis, alles wat je verwacht en nodig hebt in een sportschool is aanwezig. Soms zijn er wel andere faciliteiten, maar om daar gebruik van te maken zul je vaak moeten betalen. Er is altijd iemand aanwezig van de sportschool, maar het hoeft niet iemand te zijn die ook instructeur is, het kan ook iemand zijn die alleen achter de balie zit.

Kosten
Je denkt natuurlijk dat het hartstikke mooi is dat bij de luxe health sportschool alles inclusief is. Maar je betaalt wel elke maand voor al deze faciliteiten, ook als je er geen gebruik van maakt.
De prijs bij zo een sportschool kan aardig op lopen, van zo’n 70 euro per maand tot 100 euro per maand, het hangt van de sportschool af.

Heb je al die faciliteiten niet nodig en ga je alleen naar de sportschool om je trainen, dan kun je beter de andere soort kiezen. Zoals ik net heb uit gelegd zijn de extra faciliteiten hier minimaal en dat is maar voor 1 reden: om de kosten zo laag mogelijk te houden, waardoor een abonnement goedkoper wordt. De prijs bij dit soort sportscholen ligt tussen de 10 en 30 euro per maand.

sportschool vrouw

Je keuze

Als je het leuk vind om na elke training in de sportschool lekker een paar baandjes te zwemmen of lekker in de sauna te zitten? Vind je het niet erg om hier maandelijks wat meer geld voor neer te tellen? Of heb je behoefte aan professionale begeleiding? Dan kun je het beste kiezen voor een luxe health sportschool. Het bedrag dat je per maand betaald, ligt dan hoger. Maar hier krijg je natuurlijk wel veel voor terug.

Kom je alleen naar de sportschool om te trainen en heb je al die andere poespas niet nodig? Of vind je het lekker om alleen af en toe onder de zonnebank te liggen of de sauna in te gaan? Dan is het handiger om voor de andere soort sportschool te kiezen. Je kosten zijn dan elke maand een stuk lager en toch kan je net zo goed sporten als in een dure sportschool.

Laat je altijd goed voorlichten voor dat je je bij een sportschool inschrijft en denk goed na over wat je nodig hebt en waarvoor je allemaal wil betalen.